Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept na domáce kaiserky

02.02.2023 19:13; Upravené: 21.02.2024 01:30

Domáce kaiserky ľahko a rýchlo

Kupované rozpečené pečivo vás už nebaví? Poďte si upiecť vlastné domáce kaiserky – podľa nášho receptu to zvládnete hravo.

Domáce kaiserky
Domáce kaiserky (Autor: Zaparkorun.cz)

Suroviny na domáce kaiserky:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 20 g droždia
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 150 ml oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce na potretie

Na posypanie môžete použiť:

  • sezam
  • rascu
  • mak
  • slnečnicové semienka

1️ Najprv si do misy nasypeme múku a vytvoríme jamku, do ktorej si nadrobíme kvasnice. Posypeme ich cukrom a prilejeme 6 lyžíc vlažného mlieka. Vo zvyšku mlieka si rozšľaháme vidličkou vajcia, pridáme soľ a olej. Vlejeme do misy k múke a cesto spracovávame asi 5 minút.

2️ Povrch hladkého cesta posypeme trochou hladkej múky, prikryjeme utierkou a necháme v teple 30 minút kysnúť.

3️ Z cesta vytvoríme 10 bochníčkov a necháme ich 30 minút dokysnúť na plechu. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Každý bochníček potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozrežeme skoro až dole, aby získal tvar kaiserky. 

4️ Kaiserky môžeme prípadne posypať tým, čo máme radi a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 20 minút, kým sa nesfarbia dozlata.

Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.