Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept na hrnčekovú višňovú bublaninu

26.06.2023 14:00; Upravené: 21.02.2024 00:43

Hrnčeková višňová bublanina je rýchlym a jednoduchým dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkých dobrôt. Stačí pritom len pár surovín.

Suroviny na prípravu bublaniny

  • 3 hrnčeky hladkej múky,
  • 2 hrnčeky krupicového cukru,
  • 1 hrnček rozpusteného masla,
  • 1 hrnček sódovky,
  • 4 vajíčka,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 prášok do pečiva,
  • višne,
  • olej a strúhanka na vysypanie plechu,
  • práškový cukor na posypanie.

Hrníčková višňová bublanina
Hrnčeková višňová bublanina (Autor: www.freepik.com)

Postup prípravy

  1. V mise zmiešajte rozpustené maslo, sódovku a vajíčka. Pridajte hladkú múku s práškom do pečiva, krupicový a vanilkový cukor.
  2. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo redšie cesto.
  3. Pripravte si plech – zľahka ho vymažte olejom a vysypte strúhankou.
  4. Na plech vylejte zhruba polovicu cesta. Rovnomerne roztrite a posypte višňami.
  5. Potom zalejte zvyšným cestom.
  6. Pečte v rúre na 180 °C približne 30 minút. Priebežne kontrolujte.
  7. Nechajte vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte posypané práškovým cukrom.

Tip!
Túto jednoduchú bublaninu si môžete pripraviť s ľubovoľným ovocím. Výborne sa hodia tiež čerešne, jahody, maliny, ríbezle, ostružiny, ale i marhule, slivky a broskyne.

Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.