Recept na hrnčekovú višňovú bublaninu
26.06.2023 14:00; Upravené: 21.02.2024 00:43
Hrnčeková višňová bublanina je rýchlym a jednoduchým dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkých dobrôt. Stačí pritom len pár surovín.
Suroviny na prípravu bublaniny
- 3 hrnčeky hladkej múky,
- 2 hrnčeky krupicového cukru,
- 1 hrnček rozpusteného masla,
- 1 hrnček sódovky,
- 4 vajíčka,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 prášok do pečiva,
- višne,
- olej a strúhanka na vysypanie plechu,
- práškový cukor na posypanie.
Hrnčeková višňová bublanina (Autor: www.freepik.com)
Postup prípravy
- V mise zmiešajte rozpustené maslo, sódovku a vajíčka. Pridajte hladkú múku s práškom do pečiva, krupicový a vanilkový cukor.
- Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo redšie cesto.
- Pripravte si plech – zľahka ho vymažte olejom a vysypte strúhankou.
- Na plech vylejte zhruba polovicu cesta. Rovnomerne roztrite a posypte višňami.
- Potom zalejte zvyšným cestom.
- Pečte v rúre na 180 °C približne 30 minút. Priebežne kontrolujte.
- Nechajte vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte posypané práškovým cukrom.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.