Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept: Jaternicová polievka (prdelačka) s krúpami

07.03.2023 00:10; Upravené: 21.02.2024 01:14

Ingrediencie na jaternicovú polievku:

  • 3 jaternice (prípadne 300 g jaternicovej kaše)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • trošku majoránky
  • mleté čierne korenie
  • olej (sadlo)
  • krúpy

Jaternicová polievka
Jaternicová polievka (prdelačka) s krúpami (Autor: Zapardrobnych.sk)

Postup prípravy „prdelačky“: 

  1. Na oleji (sadle) osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané, prípadne rozdrobené jaternice (kašu), cesnak a zalejeme vodou.
  2. Pridáme asi 2 štipky majoránky a trošku čierneho korenia. Varíme cca. 20 minút.
  3. Deň vopred si namočíme krúpy, ktoré ďalší deň uvaríme do mäkka a pridáme do polievky.

Tím Zapardrobnych.sk preje dobrú chuť.