Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept na sviežu tvarohovú tortu Míša

18.06.2023 13:00; Upravené: 21.02.2024 00:45

Táto tvarohová torta je dokonalou sladkou pochúťkou pre každú príležitosť. Nadýchaný korpus potretý jemným tvarohovým krémom a pokrytý lahodnou čokoládovou polevou zaručene očarí každého milovníka dezertov.

Suroviny na korpus

  • 4 vajcia (bielky a žĺtky oddelene),
  • 4 lyžice práškového cukru,
  • 4 lyžice polohrubej múky,
  • 1 lyžička kypriaceho prášku,
  • 1 lyžica oleja,
  • 1 lyžica kakaa.

Suroviny na prípravu krému

  • 750 g tvarohu,
  • 200 g masla,
  • zhruba 200 g práškového cukru (podľa chuti).

Suroviny na polevu

  • 60 g horkej čokolády,
  • 50 g masla,
  • 1 lyžica mlieka.

Tvarohový dort Míša
Tvarohová torta Míša (Autor: www.freepik.com)

Postup prípravy

  1. Ešte, kým začnete, dajte rúru predhriať na 180 °C.
  2. Prvým krokom v príprave korpusu je vyšľahanie žĺtkov s cukrom a olejom. Mala by vzniknúť svetlá pena.
  3. V inej mise vyšľahajte bielky do pevného snehu.
  4. K vyšľahaným žĺtkom pridajte zmes múky, prášku do pečiva a kakaa – ideálne preosejte cez sitko.
  5. Do zmesi pridávajte po častiach bielkový sneh, vždy dobre zapracujte. Ideálne s pomocou lyžice alebo stierky na cesto – sneh vmiešajte jemne, aby zostal nadýchaný.
  6. Pripravte si tortovú formu, vyložte ju papierom na pečenie a boky zľahka vymažte tukom (maslom alebo olejom).
  7. Pečte zhruba 15 minút, potom cesto skontrolujte špajdľou. Pokiaľ nie je hotové, nechajte ešte asi päť minút dopiecť.
  8. Korpus nechajte schladnúť a medzitým si pripravte krém a polevu.
  9. Maslo nechajte zmäknúť a vyšľahajte ho s tvarohom. Pridajte tiež cukor podľa chuti – zašľahávajte po častiach.
  10. Vzniknutým tvarohovým krémom môžete potrieť vychladnutý korpus umiestený v tortovej forme.
  11. Polevu vytvoríte rozpustením čokolády a masla vo vodnom kúpeli. Potom pridajte mlieko a dobre premiešajte. Ešte teplú ju navrstvite na tvaroh. Potom nechajte ztuhnúť v chladničke. Asi po dvoch hodinách môžete podávať, dlhší pobyt v chladničke však torte prospeje.

Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.