Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept na chutné domáce langoše

01.07.2023 14:00; Upravené: 21.02.2024 00:41

Langoše sú obľúbené hlavne na jarmokoch a festivaloch, ale môžete si ich pripraviť aj doma. S klasickými náplňami, ako napríklad cesnaková omáčka alebo syr, sú langoše ideálne ako rýchly olovrant pre všetky príležitosti.

Ingrediencie na prípravu domácich langošov:

  • 500 g hladkej múky, 
  • 500 ml mlieka, 
  • 1 celé droždie, 
  • cukor, 
  • soľ, 
  • strúhaný syr, 
  • cesnak, 
  • kečup. 

Domácí langoše
Domáce langoše (Autor: Zapardrobnych.sk)

Postup prípravy domácich langošov: 

Ide o veľmi jednoduché cesto.

  1. Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Až začne pracovať, prisypeme múku, osolíme a vypracujeme cesto.
  3. Cesto necháme 30 minút kysnúť v teple (stačí izbová teplota).
  4. Vykysnuté cesto vypracujeme a smažíme na oleji dozlatista (asi 12 placiek).

Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.